Om Mote & Design

Ønsker du deg et kreativt og praktisk skoleår? Mote & Design?er linjen for deg som er interessert i fashion og drømmer om å designe og sy klær til deg selv.? Å prøve seg som klesdesigner er en spennende prosess som handler om å sette dine kreative ideer ut i live. Du søker inspirasjon, ?tegner?skisser og skaper egne uttrykk gjennom form og farger og kan fritt velge stoffer, detaljer og tilbehør. Et år på Mote & Design kan være nyttig enten man ønsker å utdanne seg videre til ulike jobber innen motebransjen, eller vil ha søm og design som hobby.
Mote med storbypuls 
En typisk oppgave er å designe et plagg inspirert av det urbane Oslo. Vi drar ut i byen for å søke inspirasjon til det man skal lage. Det kan være former, farger eller teksturer fra brostein, graffiti, eller høyhus som fanger din interesse. Eller kanskje du finner noe spennende i byens gatemote? Inspirasjonen settes sammen til et «Moodboard» som blir utgangspunktet når du jobber videre med å tegne ditt eget plagg, som formes og sys under veiledning fra skolens dyktige lærere.  

Verkstedbasert undervisning 
I klasserommet har vi alt det man trenger av utstyr, som symaskiner, byster og store arbeidsbord. Her lærer du å bli venn med symaskinen, blir kjent med ulike sømteknikker og tilpassing av mønstere.

Sømverkstedet er åpent for deg hver dag fra 9-22.30 og det er alltid hyggelig når det er mange som sitter og jobber og som kan hjelpe hverandre. Lærerne er engasjerte og tar gjerne turen innom verkstedet på kvelden når de har tilsynsvakt.

Mote og verdier 
Vi holder oss oppdatert på hva som skjer i motebildet og snakker om hvordan trendene endrer seg, hvilke designere og brands inspirerer eller provoserer, eller hva som kjennetegner tidløs design og god kvalitet.

Her lærer du å tenke bærekraftig når du skal velger materialer, og vi ser på klær og forbruk i et miljøperspektiv. Ved å undersøke garderobene våre og se på hvilke plagg vi er glad i eller hvilke klær vi ikke liker så godt, blir vi kjent med våre egne behov. Vi snakker om hvilke egenskaper ulike plagg har og hva som definerer egen stil. Trenger vi egentlig så mange plagg som vi har i garderobene våre, og kanskje kan vi redesigne noe av det vi har? Kanskje kan vi bli flinkere til å skape mote som både er stilig og varer lenge.

Foto og styling 
Det blir også en oppgave der du skal designe din egen kleskolleksjon som skal sys og presenteres gjennom motefoto. Du får tilgang til proft fotostudio med lamper og kamerautstyr. I samarbeid med dine medelever, planlegges og gjennomføres en fotoshoot der klærne settes inn i en spesiell stemning eller stiluttrykk som passer til det du har laget. Her får du kjennskap til virkemidler som styling, posering, location og lyssetting.  

Relevans 
Et år på Mote & Design kan være nyttig enten man ønsker å utdanne seg videre for å jobbe i motebransjen, eller ønsker å ha søm og design som hobby.

Se presentasjonsfilmen om Mote & Design som Film & Foto har laget.
Instagram for motedesign
Sjekk vår blogg! 

Slik får du merke storbypulsen på denne linja: 
• Aktuelle utstillinger i gallerier
• Mangfold av spennende butikker for eksempel på Grünerløkka
• Grønlands fasinerende tekstilbutikker
 Draktsamlingen på Kunstindustrimuseet
 Oslo Fashion Week i februar
• Besøk på faglig relevante utdanningsinstitusjoner i Oslo.
• Besøke redaksjonen til et moteblad, feks. ELLE.
• Utforske mangfoldet av moten i gatebildet

Innhold på linja

Sy egne klær
Fashion
Klesdesign
Mønsterbehandling
Motefoto
Konstruksjon
Estetikk
Studietur til Japan
Modellering
Vintage
Retro
Bærekraftig mote
Estetisk mote
Redesign
Kreativitet
Tekstil
Styling
Trender
Stil
Gatemote
Motehistorie
Drakthistorie
Streetfashion
Styling

Lærere

Marianne Jepsen

Marianne Jepsen

Mote & Design

Marianne kommer fra Danmark og hun har håndarbeid som sitt fagfelt. Marianne har også kunsthistorie fra Universitetet i Bergen og hun har et spesielt øye for detaljer. Marianne er skolens rådgiver og veileder elevene i videre utdanning. Hun er også engasjert i gjenbruk/miljø og har en drøm om at alle som jobber ved Holtekilen skal kjøre el-bil.

Agnete Kjølsrud

Agnete Kjølsrud

Mote & Design

Agnete er et friskt pust i Holtekilenhverdagen. Hennes undervisning er først og fremst innen design og mote, men som profesjonell musiker underviser hun også vokalelever. Agnete er frontfigur i bandet Djerv og har lang erfaring som sanger på internasjonalt nivå.

Klassetur

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

I november reiser vi på fellestur til Agadir og Marrakesh i Marokko. Dette blir en sosial tur og et møte med en spennende og annerledes kultur i varmere strøk. Tema for turen er "Kulturmøte".

Vi besøker eksotiske markeder, fiskelandsbyen Taghazout, Taroudant - også kalt "lille Marrakech". Videre går reisen til en Berberlandsby i fjellene, der vi sammen med lokale kjente er med på hverdagslige gjøremål som matlaging, brødbaking, te-laging eller besøk til den lokale barneskolen.

Det blir også anledning til en tur på kamelryggen, og surfing eller andre vannsportsaktiviteter på den fantastiske stranden ved Atlanterhavskysten.

Priser

Fra kr 110 800,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen
  • Studietur: Fellestur til Marokko
  • Studietur: Mote & Design til Japan (18 000 kr)

HVA SIER VÅRE TIDLIGERE ELEVER