Nyttig informasjon

Under finner du svar på noen av de vanligste spørsmålene vi får før elevene kommer til Holtekilen. Får du ikke svar her kan du henvende deg til oss som jobber her på e-post eller telefon. 

Spørsmål om linjene sender du til:

Reiseliv – global forståelse: kari.cecilie@holtekilen.no
Sosialt arbeid: birgitte@holtekilen.no
Musikkproduksjon: niklas@holtekilen.no
Reiseliv – destinasjon Norge: elin@holtekilen.no
Ledertrening: elin@holtekilen.no
Multisport-urban: elin@holtekilen.no

Cosplay: marianne@holtekilen.no

Du kan også ringe 67518040 eller send e-post til post@holtekilen.no for generelle spørsmål. Vi svarer deg så raskt vi kan!


Spørsmål om økonomi og betaling sender du til: tor.egil@holtekilen.no
Spørsmål om internatet og boforholdene sender du til: niels.fredrik@holtekilen.no

Skolen ligger 9 km fra Oslo sentrum. Du kan ta buss 160 mot Rykkinn og gå av på Kveldsroveien, gå over broen på E-18 og følg bakken ned til skolen. Med bil fra Oslo tar du av E-18 ved Strand/Stabekk, sving under hovedveien og følg Micheletsvei rett frem. Med bil mot Oslo tar du også av ved Strand/Stabekk, men sving til venstre etter avkjørselen og følg veien rett frem.
Alle flytog fra Gardermoen stopper på Lysaker. Ta buss "160 Rykkinn" videre derfra to stopp til Kveldsroveien. Noen flytog stopper på Stabekk stasjon. Derfra er det ti minutter å gå til skolen vestover Markalléen, over E-18 og ned til skolen.

Må jeg betale bussen selv?

Etter at du har kommet til skolen og undervisningen har startet har du månedskort i hele sone 1 inkludert i prisen resten av skoleåret. Det betyr reise mellom skolen og Oslo sentrum så mye du vil. Etter lange ferier kan det forekomme at busskortet har gått ut før du har fått et nytt.

Kan jeg ta med egen bil?

Ja. Skolen har godt med parkeringsplasser.

Hvor ligger nærmeste butikk?

Kiwi ligger ti minutt gangavstand fra skolen og en Shellstasjon har døgnåpent like ved.

Hvor kristen er Holtekilen Folkehøgskole?

Holtekilen eies av Det Norske Baptistsamfunn – et kirkesamfunn med stor vekt på tros-, samvittighets- og ytringsfrihet. Vi er opptatt av å ha plass til både tro og tvil, og du behøver ikke være kristen for å gå på skolen. Spennende samtaler finner ofte sted nettopp fordi ikke alle er av samme oppfatning. Vi er imidlertid heldige å få låne Bærum baptistkirke som undervisningsrom og er der i ulike sammenhenger. De som ønsker kan også delta i Gudstjenesten der på søndager, eller i aktiviteter som Thomasmesse og Rom for tro, noen av skolens frivillige kveldsaktiviteter. 

Hva er morgensamling?

Hver morgen starter vi dagen sammen. Lærere og elever har etter tur ansvar for gjennomførelsen av en kort samling med nyhetsoppdatering, viktige beskjeder og et lite input som gir den gode starten på dagen. Det er navneopprop slik at vi vet at alle har det bra og er tilstede. Her er det plass for elevene til å by på seg selv med emner man er opptatt av, deling av tanker, lesing og framføringer av ulik art.

Hva er lørdagstema?

De lørdagene det ikke er frihelg er det lørdagstema der vi enten benytter storbyen som mål for ulike utflukter eller får gode foredragsholdere på besøk. Temaene varierer og er ofte relatert til vårt linjetilbud. Vanlig tidsrom er 09:30-13:00.

Hva er elevkvelder og hjemmekvelder?

 Ca. en lørdag i måneden har en klasse ansvar for en hyggelig lørdagskveld for alle. Da samles vi til ulike former for underholdning og har litt ekstra god mat. Disse elevkveldene er alle med på. 

Hver torsdag har de som bor på samme korridor ansvar for en hyggelig fellesaktivitet. Dette kan være leker og spill, konserter og quiz. Det er ønskelig at alle deltar, men ikke obligatorisk.

Det er også frivillige aktiviteter av ulike slag de andre ukedagene.

Hvordan er måltidene?

Kjøkkenet legger vekt på variert og sunn mat som skal falle i smak hos de aller fleste, selv om det sjelden er slik at alle liker alt. Det er fire måltider pr dag hver dag hele uken. Søndagsmiddagen har det lille ekstra med dessert. 

Kan jeg gå på skolen med spesielle matallergier eller er vegetarianer?

Ja. Kjøkkenet har lang erfaring i å legge forholdene til rette for elever som av ulike grunner følger egen diett. Det er viktig å gi beskjed om dette i søknaden slik at vi kan være best mulig forberedt.

Må jeg møte til alle måltidene?

Nei, det behøver du ikke. Men det er kun mat til faste måltider. Ellers kan du ha litt mat i kjøleskapet på internatet.

Lager elevene mat?

Vi har ofte et valgfag innen matlaging for de som er interessert, og det pleier å være populært de kveldene vi arrangerer kakebaking. Ellers lager ikke elevene mat vanligvis, men har kjøkkentjeneste hvor de setter frem og rydder kveldsmaten, tar oppvasken etter middag og kvelds, samt vasker/rydder bord i matsalen.

Hvordan registreres fravær?

Undervisning, kjøkkentjeneste og elevkvelder er obligatorisk, og møter du ikke får du fravær. Det er viktig at du snakker med lærerne hvis du av en eller annen grunn ikke kan være tilstede på undervisningen. Du bør holde oversikt over ditt eget fravær, men får i tillegg fraværsoversikter fra linjelærer med jevne mellomrom. 

Får man vitnemål og konkurransepoeng?

Du får et vitnemål hvor linjefaget, fellesfagene og valgfagene presenteres. Tillitsverv, praksis og tilstedeværelse vil også bli ført på. Du får to konkurransepoeng for fullført årskurs til bruk mot videre utdanning.

Er det innetider?

Det er ikke innetider, men det skal være sovero mellom 23:00 og 08:00. Elevene har egne nøkler til ytterdørene, men klasserom stenges kl 22.30.

Er det lov å ha besøk?

Det er klart du kan ha besøk. Overnattingsgjester må imidlertid avklares med internatleder, og med romkameraten dersom gjesten skal bo på ditt rom og du deler med en annen. Skolen har også noen gjesterom. Gjester som overnatter og/eller spiser på skolen må betale for det.

Er skolen stengt når det er helgefri?

Nei, det er selvsagt mulig å være på skolen da. Skolen er kun stengt i ferier.

Hva er tilsynsvakt?

Det er alltid noen som er tilgjengelig slik at elevene har noen å kontakte. Tilsynsvakten er tilgjengelig under alle måltider i spisesalen, og går ellers med en mobil dersom du trenger akutt hjelp (for eksempel legebesøk el). Tilsynsvakten sover på området og kan kontaktes om natta dersom det oppstår en akutt situasjon. Tilsynsvakten setter gjerne i gang hyggelige aktiviteter sammen med elever og stipendiater.

Hva er stipendiater?

Tidligere elever som går et år til og som i tillegg til å være elever har spesielle oppgaver sammen med skolens ansatte.

Når får jeg vite hvem jeg skal dele rom med?

Romfordelingen er først klar når du kommer til skolen. Dette fordi skolen tar opp elever helt til skolestart dersom det er ledig plass.

Kan jeg velge enkeltrom?

Du kan ønske deg enkeltrom, men ved stor pågang vil de som har en dokumentert medisinsk grunn bli prioritert. MERK: Enkeltrom koster noe mer enn dobbeltrom!

Kan jeg bytte rom hvis jeg ikke passer sammen med romkameraten?

Det er ikke sikkert at romkameraten blir bestevennen din i løpet av skoleåret, men de aller fleste har det riktig trivelig på rommet. Det er viktig å gi hverandre tid til å bli kjent. Hvis det viser seg at dere ikke passer sammen i det hele tatt, prøver vi å finne en god løsning.

Må jeg merke klærne mine eller det andre jeg tar med?

Elevene deler felles vaskeri, så du kan gjerne merke tøyet dersom du ønsker det.

Hva må jeg ha med når jeg kommer til skolen?

Dyne, pute, putetrekk, dynetrekk, laken, håndklær, klær og noe som kan gjøre rommet ditt personlig.

Kan jeg henge opp ting på veggene?

Du kan bruke sticky tack på veggene, men ikke slå inn spiker eller tegnestifter. Det er bildelister som gjør det mulig å henge opp tyngre bilder.

Vasker vi rommene selv?

Ja, det er satt av vasketimer hver uke til vask av egne rom og fellesarealer.

Er det mye støy på internatet?

Det kommer helt an på deg og de andre på internatet. Hvis dere er flinke til å ta hensyn til hverandre og følge skolens policy om at det skal være sovero etter kl. 23:00, er det ikke noe problem med støy.

Kan jeg spille musikk på rommet?

Ja, det kan du, men husk at det er lytt. Det er ikke sikkert alle liker din musikk, så ta med øretelefoner.

Er det trådløst nettverk på internatet?

Ja, du har tilgang til trådløst nettverk på hele skolen.

Er det vaskemaskiner og tørketromler på internatet?

 Ja, eget vaskerom med vaskemaskiner og tørketromler.  Disse er gratis å benytte, men vaskepulver må du holde selv.

Må jeg ha vaksiner for utenlandsturer?

Behovet for vaksine vil variere med hvilket reisemål din klasse skal besøke og hvilke vaksiner du har fra før. Du har selv ansvar for å ha de nødvendige vaksiner og dekker selv kostnadene forbundet med dette. Se folkehelseinstituttets hjemmeside for anbefalte reisevaksiner og rådfør deg gjerne med lege.

Må jeg ha vaksiner for utenlandsturer?

Behovet for vaksine vil variere med hvilket reisemål din klasse skal besøke og hvilke vaksiner du har fra før. Du har selv ansvar for å ha de nødvendige vaksiner og dekker selv kostnadene forbundet med dette. Se folkehelseinstituttets hjemmeside for anbefalte reisevaksiner og rådfør deg gjerne med lege.

Får jeg studielån og stipend?

Stipend og lån søkes på lik linje med studenter på høgskoler og universitet. Gå inn på www.lanekassen.no for oppdaterte tall og hvilke satser som gjelder.