Internat og lokaler


Internatet
I internatet bor du tett på medelevene dine og har rikelig mulighet for å få venner for livet! Her er dere sammen om å dekorere rom og holde orden. Her får du trent på å sette egne grenser og å respektere andres, og her er det plass for latter, sang og prat.

Beliggenhet
Holtekilen er landets mest Oslonære folkehøgskole, og du er i sentrum på under et kvarter. Likevel kan du nyte godt av gode turområder rett utenfor skolen, og vil ganske sikkert oppleve at rådyrene koser seg på plenen når vårsola kommer og påskeliljene blomstrer. Fra skolen er det gangavstand til det fantastiske Fornebulandet hvor det er stort friluftsområde med joggeløyper, idrettsarenaer og badeplasser. Skolen har også tilgang til strandlinje. 

Boforhold
Skolen har internatrom i tilknytning til hovedbygget der du finner spisesal og klasserom, samt et frittstående internatbygg. I internatet er det bad på rommene, eller i umiddelbar nærhet. Rom uten bad er litt større enn rom med bad og har kortere vei til stue. Det er flest dobbeltrom i internatet, men skolen kan ved spesielle helsemessige behov tilby enerom til et begrenset antall elever. Dette koster litt ekstra.
På studieturer i inn- og utland bor vi på hoteller og herberger. Her er romforholdene annerledes enn på internatet og det er ikke alltid mulig å få enerom selv du skulle ha det på skolen.
I spisesalen serveres det fire måltider om dagen. Har du behov for et ekstra måltid, kan du lage det i kjøkkenkroken på internatet.
Klasserommene er åpne hver dag fram til 22.30. Det er også fellesrommene med mulighet for film på storskjerm, bruk av lydstudio, trening, ballspill eller samtale foran peisen.
Elevene har selv ansvar for å holde oden i iIternatrommene og fellesarealene. Internatoppgaver fordeles blant elevene og går på omgang gjennom året.

Internett
Det er trådløst internett i alle skolens bygnigner.

Trening
Det er mulighet for rimelig trening uten bindingstid påEvo, Stabekk.Det er flotte turmuligheter i skolens nærmiljø og kun 200 meter til vannet hvis du har lyst på en dukkert.

Mangfold og miljø
Hver år er unikt og skolemiljøet blir til i det elevene møter hverandre og personalet. Er du villig til å engasjere deg i fellesskapet, bruke deg selv og ta medansvar kan dette bli det beste året i ditt liv!

beliggenhet

Holtekilen folkehøgskole ligger vakkert plassert ved Holtekilen i Bærum. Fra toppen av det fem etasjers høye bygget har du panoramautsikt utover mot fjorden og innover mot Fornebulandet.