Om Oslo

Om Oslo

Oslo er den suverent største byen i Norge. Den har storbypreg og fremstår som en liten metropol. Oslo tilbyr alt man kan ønske seg, og gjennom et skoleår på Holtekilen folkehøgskole vil du få unik mulighet til å få oppleve dette.

Holtekilen Folkehøgskole ligger like ved Oslofjorden, på bygrensa til Oslo, 10 min med buss til Oslo sentrum. Telenor Arena er i gangavstand fra skolen. Bussen som går hvert femtende minutt tar deg til teater- og revyscener, muséer av alle slag, kino, kafeer, restauranter og kunstutstillinger. Holmenkollen, Stortinget, NRK, TV2, Colosseum kino, Nationaltheatret, Henie Onstad kunstsenter og Høstutstillingen gir muligheter både i undervisningen og på fritiden.
Det er kort avstand til Universitetet i Oslo, Høyskolen, Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS), Kunsthøyskolen og andre utdanningsinstitusjoner.
I Oslo finner du også landets bredeste utvalg innen tros- og kirkeliv. Om du ønsker har du gode muligheter til å bli kjent med noen av disse mulighetene. 
Oslo sentrum
I sentrum finner du utallige kafeer og spisesteder innimellom alle butikkene, kjøpesentrene og hotellene. Rundt Tinghuset og Stortorvet er det jazz- og bluesklubber, mens det på selve Karl Johan er butikkene som dominerer. Langs hovedgatene er det alltid et yrende liv både på dagtid og kveldstid. Litt lenger øst ligger Youngstorget, Rockefeller, Sentrum Scene og Oslo Spektrum som byr på det beste av konserter, musikaler og annen form for kultur. 

Kvadraturen
Området mellom Akershus festning og Karl Johans gate, Jernbanetorget og Egertorget har fått sitt navn på grunn av de rettvinklede kvartalene og er det historiske sentrum i Oslo. Noen av Oslos eldste bygninger ligger i Kvadraturen, og området har i dag en rekke kunstgallerier og museer. Her ligger også Kirkens Bymisjon og Maritakaféen som skolen har godt samarbeid med. 

Grünerløkka
På østsiden av Akerselva, som renner tvers gjennom Oslo, ligger Grünerløkka. Her finner du små kafeer, restauranter, barer og tilbud som ikke er mainstream. Dette er også et populært strøk, med musikkbutikker, designbutikker og vintage- og bruktbutikker. Vi forbinder gjerne dette området med nytenkning og innovasjon. På Grünerløkka ligger Westerdals, Mathallen og Parkteatret. Rett nord for Grünerløkka finner du kulturhusene Soria Moria og Trikkestallen samt området Torshov med koselige parker langs Akerselva. 

Aker Brygge og Tjuvholmen
Nyt det gode liv på bryggekanten. På Aker Brygge ligger restaurantene på rekke og rad. Her er det et yrende liv hele døgnet ved fjorden og det koster deg ingenting å rusle langs kaien og nyte livet. Tjuvholmen er et av Oslos nyeste områder med et mangfold av moderne arkitektoniske uttrykk og flotte uterom. Det nye Astrup Fearnley-museet, ytterst mot fjorden med skulpturpark og badestrand finner du her. 

Oslo øst
Det er fortsatt i Oslo øst du finner mange av byens mest spennende multikulturelle områder. Like øst for Oslo S ligger Grønland med mat fra alle verdenshjørner, billige grønnsakshandlere og stoffbutikker. Går du litt lenger kommer du til Tøyen med Munchmuseet og Kampen sin sjarmerende urbane trehusbebyggelse. I Gamlebyen ligger Middelalderparken, Oslo kretsfengsel og Politihuset og på Ekeberg kan du se stedet der Munch fant inspirasjon til Skrik, gå tur i Ekebergparken, eller nyte den spektakulære utsikten. 

Bjørvika og Barcode
Skal du få skikkelig storbyfølelse bør du ta turen ned til Barcode og Bjørvika. Oslos nyeste område. Her skyter høyhusene i været og lager en flott silhuett bak Operaen og fjorden. I Bjørvika finner du også en fantastisk flott bystrand ytterst på Sørenga, et helt nytt og trendy område. 

Oslo vest
Bak slottet, mot Vigelandsparken ligger området Bogstadveien, Hegdehaugsveien og Majorstuen med NRK, Colosseum kino, Norges Musikkhøgskole og Politiskolen. Lengre vest ligger områdene Frogner, Briskeby og Bygdøy Allé. Staselige bygårder ligger langs Bygdøy Allé med sine eksklusive og moderne interiør- og møbelbutikker, i tillegg til flere spennende spesialbutikker. Her finner du også kunstgallerier og antikvitetsbutikker. Nærheten til Høgskolen i Oslo gjør at mange studenter vanker rundt Bislett og St. Hanshaugen.

Holmenkollen
I tillegg til den flotte naturen ligger Oslos mest besøkte attraksjon, Holmenkollen nasjonalanlegg, med utallige muligheter for friluftsliv som alpint, ski og turer både sommer som vinter.

#oslo

Kollektivt i Oslo?
#Ruter gir et utmerket tilbud for å komme seg omkring i Oslo. Elevene på skolen har månedskort i hele skoleåret, som benyttes både i undervisningen og på fritiden.

Hva skjer i Oslo?
Sjekk ut disse sidene for å holde deg oppdater på hva som skjer i Oslo.
osloby.no
visitoslo.com
visitnorway.com

Mat og drikke
visitoslo.com
osloby.no/oslosbeste