Om linja


  

Å reise dreier seg om noe mer enn å bare sette seg på et fly for å komme til destinasjonen. Du får planlegge lange og korte reiser, og formålet med turen skal stå i fokus. 

En god reise krever gode forberedelser. Derfor lærer du mest mulig om kulturen og stedet vi skal besøke, om historie, språk, politikk og tradisjoner og om etiske perspektiver ved reising.
Den kunnskapen skaffer vi oss blant annet ved å besøke virksomheter som Nobels fredssenter, Holocaustsenteret, Innovasjon Norge, bistandsorganisasjoner, reisebyråer, ambassader og asylmottak. Vi inviterer også spennende gjester til klasserommet.

På reisene våre besøker vi steder og mennesker som vanlige turister ikke møter. Det gir deg muligheten til å se verden med nye øyne, få en ny forståelse og kanskje et nytt syn på deg selv.

Vi vil gjennom skoleåret ha fokus på temaer som kulturforståelse og nord/sør spørsmål. Er du opptatt av menneskerettigheter og om hvordan man kan bidra for å gjøre en forskjell? Da er denne linja noe for deg.  

Du får innføring i blogging, fotografering og filming slik at du lærer å dokumentere det du opplever.


DETTE VIL DU LÆRE
Planlegge reiser
Kulturforståelse
Nord/Sør spørsmål
Solidaritet
Menneskerettigheter
Utvikling 
Storbykultur 
Historie
Foto/film/blogg
Frivillig arbeid
Matkultur
Sør-Afrika
New York

Etikk på reisen
Miljø og bærekraft
Sikkerhet og ansvar
Guiding
Praksis

Personvern og coocies

Ansatte

Kari Cecilie Wedum Barman

Kari Cecilie Wedum Barman

Reiseliv - global forståelse

Kari Cecilie har lang fartstid som lærer på Holtekilen. Hun har god erfaring med å tilrettelegge for og reise med elever i inn og utland, og har selv bodd, arbeidet og gått på skole i USA.
Kari Cecilie er utdannet ved HiO med en master i Formgiving kunst og håndverk og videreutdanning i utviklingsstudier.

Klassetur

I høstsemesteret reiser vi til Sør-Afrika og gjør en innsats på en barneskole og i et viltreservat. I vårsemesteret setter vi sammen en spennende reise til The Big Apple, New York!

Reise til New York
Byen som aldri sover. Byen hvor alt kan skje. På denne reisen arbeider vi med temaet menneskerettigheter, besøker FN og andre aktører som arbeider i sosiale prosjekter. På deler av reisen er det du som elev som er med på å utforme et variert og spennende reise program for å oppleve mange sider ved denne pulserende storbyen i USA. Gled deg til New York - smeltedigelen som er spekket av kultur, show, mangfold, skyskrapere, lys og mennesker fra alle verdenshjørner.?

Les om turen vår til Sør-Afrika her.

Hva sier våre tidligere elever