Om linja
Ønsker du å jobbe i reiselivsnæringen? På Reiseliv- Destinasjon Norge lærer du å drifte vandrerhjem, får relevant praksis og sjansen til å presentere deg for en mulig arbeidsgiver gjennom vårt nære samarbeid med Norske vandrerhjem.

For å lykkes som overnattingssted er god kundebehandling viktig. Derfor lærer du å bygge opp en god atmosfære i hyggelige omgivelser ved hjelp av innbydende interiør og god service. Med noen gloser på spansk og polsk, levende lys i vestibylen og en flott blomsterdekorasjon er du på god vei. Og når du mestrer resepsjonsarbeid og bookingsystemene er mye duket for suksess! 

Et godt vandrerhjem er med andre ord mer enn overnatting. På Reiseliv-destinasjon Norge har vi fokus på aktivitetsbasert ferie og du vil lære å arrangere og lede sosiale tilstelninger for gjestene. Her samarbeider vi også med linjen Multisport-urban om vannaktiviteter på skolens område, gjør oss kjent i Nordmarka og hopper fra øy til øy i Oslofjorden. 

Du vil også lære å sette opp enkel meny, tilberede mat og servere. På lista over smakfulle ingredienser står selvfølgelig urter fra egen hage, og kanskje kortreist bær og fisk som du selv får muligheten til å hente inn når vi reiser på matauk. 

I tillegg lærer du enkel økonomistyring og fakturering, personalpolitikk, møteledelse og kommunikasjon slik at du kan samarbeide med andre og lede kollegaer og medelever på en godmåte. Du vil også lære om informasjonsarbeid og salg. Korte kurs i tekstskriving, foto, film og sosiale medier gjør det lettere å promotere virksomheten og du vil få oppgaver ”fra den virkelige verden” når du får delansvar for markedsføringsarbeidet til linja. 

Undervisningen tar sikte på at du skal lære å bli en god vandrerhjemsvert, og du vil lære noen gode knep for enkelt vaktmesterarbeid og det som trengs for å ha et forsvarlig og effektiv renhold. På timeplanen står temaer som Bærekraftig og grønt reiseliv, organisering av reiseliv nasjonalt og globalt, frivillighet/dugnad, og du får du opplæring i sikkerhet, brannforebyggende arbeid og førstehjelp. 

I løpet av året får du praksis i ett eller flere av Norske vandrerhjems overnattingssteder. Dermed blir du direkte presentert for reiselivsbransjen og får tilgang på mange spennende kontakter og foredragsholdere.
Ved ledig internatkapasitet vil vi også kunne drive vårt eget vandrerhjem gjennom skoleåret. 

Vi reiser på flere små turer i løpet av skoleåret og har en lengre studietur til Helgelandskysten i mars/april. Turen går nordover med tog og besøk i Mosjøen før flotte dager på sjøen med overnatting og selvhushold om bord på fiskeskøyte. Dette er virkelig et dypdykk i deler av vår vakre natur og kultur!


INNHOLD PÅ LINJA
Kundebehandling: Service, språk, resepsjon/booking, dekorasjoner/interiør

Administrasjon og ledelse: Enkel økonomi/fakturering, møteledelse/informasjon, personalpolitikk/etikk

Aktivitetsbasert ferie: Lokale aktiviteter og sosiale tilstelninger for gjester

Kjøkken/servering: Urtehage, meny, tilberedning og oppbevaring av mat

Drift: Sikkerhetsrutiner, renholdenkelt vedlikehold

Profilering: Tekstskriving, foto, film, sosiale medier

Annet: Bærekraftig og grønt reiseliv, Hostelling Internationals program/verdier, organisering av reiseliv nasjonalt og globalt, frivillighet/dugnad/Fredskorpset

Du trenger:
Datamaskin
Fotoapparat/filmkamera (en god mobil holder)

Personvern og coocies

Lærere

Klassetur

Obligatorisk: nei
Pris: 20 000


I mars/april tar vi turen til vakre Helgelandskysten med rike natur- og kulturopplevelser. Vi reiser nordover med tog og besøker Mosjøen før flotte dager på sjøen med overnatting og selvhushold om bord på fiskeskøyte. En perle i norsk reiseliv!

Hva sier våre tidligere elever