SAN FRANSISCO : sosiologi på gateplan


Sosiologi på gateplan reiser til San Francisco i 10 dager. Der får du nye perspektiver på arbeid for dem som faller utenfor og blir utfordret på dine egne holdninger når du daglig oppholder deg blant gatefolk.

I 10 dager får vi utforske fantastiske San Francisco. På City Center Hostel har vi vår base. Hostellet ligger midt i hjertet av San Francisco og rett utenfor døra vår møter vi alt fra travle businessmennesker på vei til jobb og til de som har tilbragt natta på gata. Kun få hundre meter ned i gata finner vi Glide Memorial Church. Glide serverer tre måltider om dagen, 365 dager i året til trengende i byen. Dette får vi lov til å være med på!!

Dagene bruker vi ellers til å besøke vakre Golden Gate Bridge, Alcatraz og Lombard street. Når vi besøker Sjømannskirka vil byens Cable Car selvfølgelig hjelpe oss dit. Møte med tidligere kriminelle, hiv/aids-syke ungdommer og uteliggere gjør sterke inntrykk, som vi tar med oss tilbake til diskusjonene i klasserommet. Kanskje legger vi middagen vår til ett besøk i Chinatown eller den svært fargerike homsebydelen, Castro.