Om Sosiologi på gateplan

Hva kan vi gjøre for folk som har rusproblemer? Hvorfor begynner noen å selge sex? Hvor lang er egentlig veien ”tilbake til samfunnet” etter et fengselsopphold?

Diskusjonen kommer til å gå høyt rundt bordene på Stabekk. Men også Oslos gater blir ditt klasserom dette året. Etter ti minutter på bussen befinner du deg midt i et myldrende gateliv av tiggere, rusmisbrukere og andre som er «utenfor det gode selskap».

Vi vil forstå sosiale forskjeller og fordyper oss i temaer som forbrytelse og straff, stoffbruk, rusomsorg og prostitusjon.

Undervisningen er praktisk orientert. Derfor besøker vi, eller får besøk fra, varmestuer for gatefolk, rehabiliteringsinstitusjoner, fengsler, kompetansesentre, politiet og mange flere. Gjennom praksis får du både erfaring og mulighet til å bidra til et varmere samfunn. Det gir deg ny kunnskap og godt innblikk i ulike sider ved et fagfelt du kanskje vil arbeide med siden i livet.
Når du får se med egne øyne og selv oppleve sosiale forskjeller i storbyen, blir det lettere å forstå. Vi jobber med våre egne tanker, holdninger og fremmedfrykt.

På studieturen til San Fransisco, som er en av de mest etnisk og kulturelt mangfoldige byene i USA, kommer du tett på de sosiale utfordringene når du blant annet deltar i matutdeling i fantastiske Mo´s Kitchen i Glide Memorial Church.

Les om studieturen til San Fransisco her.

Linker
Only in San Francisco
Lonelyplanet 
Glide Memorial Church
Vi skal bo på City Center Hostel.

Sosiologi som valgfag?
Får du ikke nok av sosiologiske perspektiver gjennom Sosiologi på gateplan kan du velge flere valgfag som på ulike måter handler om forholdet mellom mennesker.

Personvern og coocies

Innhold på linja

Forbrytelse/straff 
Livet på gata
Rusavhengighet
Arv og miljø
Rusomsorg
Prostitusjon
Subkulturer
Fattigdom
Forskjellsnorge
Førstehjelp
Hjemløs i Oslo
San Francisco tur

Ansatte

Bitte Velund

Bitte Velund

Sosiologi på gateplan

Bitte har det siste året vært i Pattaya og jobbet for Sjømannskirken. Hun har et stort hjerte for de som trenger det mest og som linjelærer på Sosiologi på Gateplan linjen har hun et engasjement som inspirerer elevene til å forstå at de kan gjøre en forskjell.Klassetur

Obligatorisk: Ja
Pris: 15 000
Varighet: 10 dager

Sosiologi på gateplan reiser til San Francisco i 9 dager. Der får du nye perspektiver på arbeid for dem som faller utenfor og blir utfordret på dine egne holdninger når du daglig oppholder deg blant gatefolk.

Du kommer nært innpå mennesker som lever på gata når du deltar i servering til gatefolk gjennom det fantastiske Mo’s Kitchen i Glide Memorial Church. Gjennom mange år har de servert gatefolk tre daglige måltider 365 dager i året! I Glide deltar vi også på Celebration, søndagens fyrverkeri av en gudstjeneste i ekte gospelstil, slik du bare har sett det på film!

San Francisco er en av de mest etnisk og kulturelt mangfoldige byene i USA og det blir god tid til å oppleve dette!

Priser

Fra kr 107 800,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen
  • Studietur: Fellestur til Marokko
  • Studietur: Sosiologi på Gateplan til San Fransisco (15 000 kr)

Hva sier våre tidligere elever