Om linja
Hva kan vi gjøre for folk som har rusproblemer? Hvorfor begynner noen å selge sex? Hvor lang er egentlig veien ”tilbake til samfunnet” etter et fengselsopphold?

Diskusjonen kommer til å gå høyt rundt bordene på Stabekk. Men også Oslos gater blir ditt klasserom dette året. Etter ti minutter på bussen befinner du deg midt i et myldrende gateliv av tiggere, rusmisbrukere og andre som er «utenfor det gode selskap».

Vi vil forstå sosiale forskjeller og fordyper oss i temaer som forbrytelse og straff, stoffbruk, rusomsorg og prostitusjon.

Undervisningen er praktisk orientert. Derfor besøker vi, eller får besøk fra, varmestuer for gatefolk, rehabiliteringsinstitusjoner, fengsler, kompetansesentre, politiet og mange flere. Gjennom praksis får du både erfaring og mulighet til å bidra til et varmere samfunn. Det gir deg ny kunnskap og godt innblikk i ulike sider ved et fagfelt du kanskje vil arbeide med siden i livet.
Når du får se med egne øyne og selv oppleve sosiale forskjeller i storbyen, blir det lettere å forstå. Vi jobber med våre egne tanker, holdninger og fremmedfrykt.

Sosialt arbeid som valgfag?
Får du ikke nok av sosialt engasjement gjennom Sosialt arbeid kan du velge flere valgfag som på ulike måter handler om forholdet mellom mennesker.DETTE VIL DU LÆRE
Forbrytelse/straff 
Livet på gata
Rusavhengighet
Arv og miljø
Rusomsorg
Prostitusjon
Subkulturer
Fattigdom
Forskjellsnorge
Førstehjelp
Hjemløs i Oslo
Thailand

Personvern og coocies

Ansatte

Bitte Velund

Bitte Velund

Sosialt arbeid

Bitte har et stort hjerte for de som trenger det mest og som linjelærer på Sosialt arbeid har hun et engasjement som inspirerer elevene til å forstå at de kan gjøre en forskjell. Hun har studert både kriminologi og antropologi og har jobbet for Sjømannskirken i Pattaya i Thailand.Klassetur

Obligatorisk: nei

Linjeturen for Sosialt arbeid går til «Smilets land»
Hva er forskjellen og likhetene mellom Norge og Thailand? Etter noen måneder sammen på Holtekilen reiser vi fra vinter og kulde og setter kursen mot «Det fjerne østen».?


Du kan lese om vår studiereise til Thailand her.

Hva sier våre tidligere elever