Holtekilen Båthavn

En populær småbåthavn

Holtekilen Båthavn

Et yrende båtliv

På den søndre siden av Holtekilen finner du Holtekilen Båthavn, som i mange år har vært en populær båtplass for bæringer, oslofolk og andre som holder til i området. Båthavnen er privat drevet, og har både ekstra låsing, vakthold og kameraovervåkning for å sikre båtene. Det er som regel ikke så mange plasser ledig, og om du ser etter en plass til din egen båt, kan det være at du må stå på venteliste. Har du en større seilbåt eller yacht bør du søke om plass god tid i forveien.

Holtekilen er veldig brådyp, noe som gjør at selv seilbåter med kjølplanke kan seile inn, og det er lett å komme til med båt uansett vær.

Holtekilen Båthavn

Båtutleie ved Holtekilen Båthavn

Siden det er lett å komme til med båt, og en godt markert skjærgård, er Indre Oslofjord et egnet område om du ikke har så mye erfaring som kaptein, men ønsker å lære.

Flere privatpersoner og firma driver båtutleie tilknyttet båthavna. Her kan du raskt og enkelt leie kayakker og små trøbåter. Ønsker du å leie større båter over flere dager er dette selvfølgelig også mulig, men du må som regel ha bevis på at du har bestått båtførerprøven om du vil leie båter over 15 fot.

Sentralt plassert i Bærum

Holtekilen Båthavn ligger i Bærum kommune, ikke så langt fra Stabekk. I området finner du også Fornebulandet, som etter at flyplassen ble lagt ned kan by på mye spennende: Det er også mange flotte turområder du kan gå på vandring i om du blir sjøsyk.

Trenger du overnatting i nærheten av båthavnen, er det bare en kilometer til Oslo Holtekilen Vandrerhjem, hvor du kan overnatte uten at det koster for mye. De har både enkeltrom, dobbeltrom og sovesaler, og kan være behjelpelige med å leie båter, sykler eller andre ting man vil bruke i ferien.

En spennende historie

Holtekilen har i flere hundre år vært en populær båtplass. Fjorden ligger godt i ly for dårlig vær og urolig sjø, og kan derfor ha vært en trygg havn allerede i steinalderen. På Fornebulandet er det funnet boligspor som er flere tusen år gamle, og det er ikke utenkelig at de som bodde her sjøsatte de små båtene sine i Holtekilen.

Noe østover fra Holtekilen Båthavn vil du også finne grunnmuren etter hytta til rikskommisær Josef Terboven, som hadde hytte her under krigen. Han trivdes med å bo rett ved en populær båtplass. Hytta ble solgt i 1947, og flyttet til Vettakollen der den fortsatt står i dag, med en ekstra etasje bygd på toppen.

Holtekilen Båthavn