Home » Blogg » Båtlivet i Oslofjorden

Båtlivet i Oslofjorden

Bilde Oslofjorden

Visste du at oslo holtekilen vandrerhjem ligger sentralt ved sjøen og nær både skog og sentrum? Godt kollektivtilbud gjør området populært blant både turister og lokale. Holtekilen er så godt gjemt at til og med svært mange Oslofolk ikke kjenner denne perlen rett utenfor Oslogrensen.

Sommer er høysesong i Oslo

I Oslo er det full fart hele året, men spesielt om sommeren er båtlivet synlig i fjorden. Om sommeren går det båter ut til øyene, og mellom Bygdøy og sentrum. Og hver dag hele året går båten til Nesodden mange ganger om dagen. Hele fjorden gir flotte tur – og bademuligheter.

Ta en tur med rutebåt og se gamle ruiner på Hovedøya og store naturreservat på Gressholmen. Gressholmen har til og med hatt sin egen sjøflyhavn som ble tatt i bruk av tyskerne under krigen. Også Lindøya kan skilte med å vært base for sjøfly for mer enn hundre år siden.

Opplev hele Oslofjorden

Båtlivet i Oslofjorden gir deg muligheten til å hoppe fra øy til øy om du velger rutebåt, ror selv eller tar en taxibåt. Ankom Bygdøy i båt og slipp en lang kjøretur rundt halve byen. Og ikke glem Nesodden med fast båt som har fine turmuligheter og flotte badeplasser om hverandre.

Stikkord: